8WEEKLY

Rogue Spear: Black Thorn

Artikel: Rogue Spear: Black Thorn

De meeste gamers hebben wel eens gehoord van Rainbow Six, een tactische shooter op naam van een van de meest bekende thrillerschrijvers van de wereld: Tom Clancy. Red Storm komt nu met een stand-alone-mission-pack (wat betekent dat je Rogue Spear niet nodig hebt om dit spel te kunnen draaien) voor Rainbow Six: Rogue Spear. Deze mission pack heet, om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, Black Thorn.

~

Verhaal

Rainbow is een team terroristenbestrijders, dat het nu op moet nemen tegen een groep misdadigers dat de meest gewelddadige terroristische daden uit de geschiedenis nog maar eens dunnetjes over doet. Koud kunstje, hoor ik je denken. Integendeel, want dit keer weten de terroristen hoe Rainbow te werk gaat en hoe ze voortdurend een stap voor moeten blijven. Tenminste, zo beweren ze op de site van Red Storm.

Gameplay

Het principe is inmiddels wel bekend van de Rainbow Six-serie. Het zijn niet zomaar shooters, het zijn tactische shooters, waarbij je vaak langer bezig bent met het plannen van een missie dan met het uitvoeren. Alles is in te stellen, van de wapenuitrusting per persoon tot de exacte planning van de routes die de verschillende teams moeten volgen. Heerlijk voor de absolute controlfreaks, minder leuk voor de mensen die liever wat gaan knallen. Geen probleem: er is altijd een standaard battle-plan dat prima te gebruiken is. Je kunt tijdens het spelen switchen tussen teamleden. Sterf je, dan switch je automatisch tot iedereen binnen je team dood is. De spellen staan erom bekend zeer moeilijk te zijn, en dat is bij dit spel ook het geval. Je tegenstanders zien je erg snel en met een welgemikt schot (en mikken kunnen ze) ben je dood. Om je hierbij te helpen kun je ervoor kiezen de aim-bot aan te zetten. Deze mikt automatisch, wat het spel een stuk makkelijker, maar nog steeds uitdagend maakt.

Graphics

~

Aangezien dit een mission-pack is, en dus geen nieuw spel, zijn de graphics van Black Thorn gelijk aan die van Rogue Spear. Die waren destijds al enigszins verouderd, dus nu kunnen die eigenlijk echt niet meer meer mee. Alles is wel heel erg recht en hoekig. In de textures zit weinig afwisseling en zijn niet bepaald gedetailleerd. Dit is een beetje jammer als je bedenkt dat Ghost Recon, ook een Tom Clancy-spel er prachtig uitziet. Positief is wel dat de systeemeisen van dit spel niet zo hoog liggen.

Multiplayer

De game beschikt over een nieuwe multiplayer-optie genaamd Lone Wolf, wat inhoudt dat een speler bepakt met een ongelooflijk arsenaal aan wapens en armor, het op moet nemen tegen de andere spelers die slechts beschikken over een handpistool. Degene die de Lone Wolf killt volgt hem op.

Conclusie

Deze mission pack biedt genoeg vertier: 9 nieuwe single player missies, 6 nieuwe multiplayer maps, een nieuwe multiplayer mode, 10 nieuwe wapens en oude (Defend, Terrorist Hunt, Assault, Recon) en nieuwe speelstijlen. Zoals gezegd zijn de graphics inmiddels verouderd, maar de gameplay is nog steeds zeer goed. Al met al een zeer complete mission-pack, die voor weinig geld nog heel wat spannende spelmomenten op kan leveren.

Systeemeisen

OS: Win 95, Win 98 of Win 2000
PC: PII 266Mhz
RAM: 64 MB, voor Win 2000 en XP: 128MB
Video: DirectX 8 + compatible videokaart met tenminste 4MB RAM