Muziek / Album

Van Dik Hout – ’s Nachts in mijn dromen

recensie: 's Nachts in mijn dromen

.

~


Vandikhout brak door en het duurde niet lang voordat hun platenmaatschappij besloot om direct ook de verkoop van het debuutalbum Vandikhout een impuls te geven. Daarom werd de single van ’s Nachts in mijn dromen in een live versie uitgebracht en tevens als extra CD aan het album gevoegd. Het gevolg was natuurlijk dat de single op zich niet erg hoog in de hitlijsten terecht kwam, maar het album wel weer hernieuwd onder de aandacht kwam.

De single begint met het titelnummer en tevens het slechtste nummer wat op dit plaatje staat. Slecht is misschien een groot woord, maar dit eerste nummer is zeker niet de spetter van het album.

Op de rest van de nummers komt de uitstekende live reputatie van de band wel duidelijker naar voren. Nummers als Meer dan eeen ander en Eén geloof later het talent van Vandikhout zien om het publiek volledig mee te krijgen met de muziek. Zonder fouten, maar toch met passie worden de nummers neergezet.

Vandikhout - 's Nachts in mijn dromen
Verder is het nummer Stil in mij opvallend. De live versie van deze hit is met een stuk meer dynamiek gespeeld dan de originele versie. Vandikhout sluit het concert af met het nummer Dichterbij. Een mooi besluit van een leuk concert.

Deze single valt natuurlijk op, omdat er een grote hoeveelheid aan bonustracks op staat. Het komt helaas niet zo vaak voor dat je een CD single van meer dan een half uur te pakken krijgt, in zo’n geval is het plaatje die zestien piek zeker wel waard!

’s Nachts in mijn dromen is dus een mooie single, dat op enkele uitzonderingen na een mooi verslag geeft van het concert dat de band op 2 mei 1995 in de Patronaat in Haarlem gaf. Absoluut de moeite waard om te kopen.