Muziek / Concert

Het geheim dat niemand kent

recensie: The Coast

.

Volgens MTV Canada is het ‘Canada’s best kept secret‘: indierockformatie The Coast uit Toronto. Donderdag 9 oktober stonden ze in de kleine zaal van Paradiso. En al meteen bleek dat The Coast ook het best bewaarde geheim van Nederland is. Nog geen vijftig bezoekers hadden de band namelijk weten te vinden.

Het personeel van Paradiso had zelfs nog wat tafeltjes en stoeltjes laten staan om nog enigszins de illusie van een volle zaal te creëren. Helaas geven drie tafels en twaalf stoelen niet dezelfde sfeer als een overvolle zaal met mensen. Meubilair is nu eenmaal minder interactief dan de gemiddelde Homo sapiens.

Het lijkt wel alsof de kracht van de band voor de leden zelf ook een geheim is. Als ze wat minder krampachtig hun best deden om zogenaamde diepgang in hun liedjes te stoppen zou het namelijk best nog wat kunnen worden. Maar als The Coast op deze wijze doorgaat, zal de band een goed bewaard geheim blijven en zal de hele wereld, inclusief de band zelf, nog lang op zoek zijn naar de sleutel die dit geheim kan ontrafelen.

 

Reageer op dit artikel