Muziek / Album

De zomer vasthouden

recensie: Sticky Fingers - Land Of Pleasure

Een jaar geleden debuteerde Sticky Fingers met het aanstekelijke Caress Your Soul. Wie dat album omarmde, zal in Land Of Pleasure een logisch vervolg vinden. Maar voor wie dat eerste album miste, is deze tweede een fijne instapper.

Sticky Fingers mixt een flinke dosis reggae met vrolijke popmuziek. De brede grijns van de persoon met kitten op de hoes van Land Of Pleasure staat model voor de vrolijkheid en de huiselijkheid die van dit tweede album afstraalt.

Aanstekelijk
Dat Sticky Fingers met hun mengeling aan stijlen de oversteek vanuit Australië weet te maken, is, gezien de aanstekelijkheid van hun muziek, niet echt verwonderlijk. Naast voornoemde stijlen valt er ook psychedelica te ontdekken. Het in de factsheet genoemde genre ‘Bourbon’ levert via Google geen bekend genre op. Laten we het maar houden op een vrijheid van de band die deze muzieksoort bedacht heeft.

Het een en ander staat garant voor een muziekstijl die niet in een spreekwoordelijk hokje is te rangschikken. De zon straalt van de liedjes van Sticky Fingers af en zal daardoor de herinnering aan de zomer in de komende herfst levend houden. Ze stonden al eerder op De Zwarte Cross en Welcome To The Village. Het is dan ook fijn dat de band in de komende weken opnieuw een bezoek brengt aan ons land.

Warmte vasthouden
Het meest opvallende lied van het album is ongetwijfeld ‘Gold Snafu’, terwijl het daarop volgende ‘Liqurolip Loaded Gun’ er haast niet voor onder doet. Maar het eerstgenoemde lied zou wel eens uit kunnen groeien tot een hit. ‘Velvet Skies’ combineert een fijn reggaeritme met een hoog gehalte aan meezingcapaciteit, en dat in een soort stadion-setting. De band Sticky Fingers zou dan ook op een fijn festival een mooi feestje kunnen bouwen.

Voor de komende maanden is de muziek van deze band vooral een bron van warmte om de zomer nog even lekker vast te houden en te genieten van de soms buitengewoon zonnige klanken van Land Of Pleasure. De band zal in oktober en november ons land aandoen voor een paar wervelende optredens. Wie de zomer dicht bij huis zoekt, weet bij deze genoeg.

Live in Nederland:
25 okt Let’s get Lost, Zwolle
28 okt EKKO, Utrecht
2 nov Tolhuistuin, Amsterdam