Muziek / Album

Verrassende death metal

recensie: Skyfire - Mind_revolution

.

~

Death metal is op zijn zachtst gezegd ontoegankelijke muziek. Opvallend is dat deze ontoegankelijkheid vooral door de stem komt, want de rest van de muziek ligt meestal erg aardig in het gehoor. Maargoed deze soort van zang hoort er nu eenmaal bij, en Skyfire weet de stem aardig in te bedden in de begeleiding.

Melodisch

De muziek van Skyfire is tevens opvallend melodisch. Er wordt wel eens een vergelijking gemaakt met Childer of Bodom, maar het geluid van Skyfire is toch heel eigen. Vooral bij de laatste track Mind revolution komt dit goed naar voren. Via een briljant gitaar-intro wordt het nummer opgebouwd tot een fantastische climax. Dit nummer horende moet ik eerder aan een klassieke opera denken dan aan death metal.

Polsen

~

Skyfire speelt dus warmere muziek dan de doorsnee metalband. Het is een plaat die je ook opzet zonder dat je al zo depressief bent, dat de scheermesjes in je polsen staan. Natuurlijk is het geen muziek voor een zondagmiddag bij je schoonouders, maar het is toch erg prettig om te beluisteren. Ik zou zeggen, als je van een beetje pittige muziek houdt, dan is dit een verrassende aanvulling op de al bestaande death metal bands.

Link:

http://www.skyfireonline.net/