Muziek / Concert

Niet volgens verwachting

recensie: Simian live

Het prachtige nieuwe album We Are Your Friends van de Britse band Simian werd zeer terecht gevolgd door een kleine tour door de lage landen. In een vreemd genoeg niet bepaald afgeladen Vera gaf Simian een concert dat zowel qua intensiteit en qua duur de hoge verwachtingen niet waarmaakte. Het leek absoluut onmogelijk niet te bewegen op de zeer aanstekelijke mengeling van Beach Boys- en Beatles-invloeden, maar de vonk ontbrak.

~

Musiceren kunnen de heren van Simian zonder meer uitstekend. Vooral de vocalen klinken zeer harmonieus en bijna net zo goed als op het album. Zelfs de briljante zanglijnen in een nummer als Never Be Alone worden ook live door zanger Simon Lord met groot gemak ten gehore gebracht. En wat is het fijn als je hele band vocaal zo enorm getalenteerd is.

Technische perfectie

~

Toch ontbrak het de band, ondanks een technisch perfecte set, aan zeggingskracht. Het optreden wist het zeer hoge niveau van de twee albums maar niet te evenaren. Of het lag aan de instelling of eventuele vermoeidheid van de band of aan het publiek is niet duidelijk. De zaal wist niet echt in de gewenste groove te komen, ook al speelde de band bijna alle nummers van het toch zeer opwindende We Are Your Friends. De meest positieve reacties volgden op een vooral uit percussie opgebouwd B-kantje.

Hoog showcasegehalte

Ook minder positief was het hoge showcasegehalte van het concert. Een optreden van een band die al twee albums op zijn naam heeft, mag toch inclusief toegift wel langer dan een uur duren. Toegegeven, zeven euro is niet veel geld, maar het leek er wel heel sterk op dat de heren van plan waren zo snel mogelijk de verjaardag te gaan vieren van een van de bandleden.

Het optreden was dus kort en de echte link met het gros van het publiek ontbrak. Toch leek de gedrevenheid wel aanwezig en waren de liedjes natuurlijk van een uitzonderlijk hoog niveau. Je hebt als band van die avonden dat het ondanks je eigen inzet gewoon even niet lekker loopt. De revanche komt nog wel, want Simian is zeker een van de meest veelbelovende bands van het moment.

Links

WeAreYourFriends.com

Reageer op dit artikel