Muziek / Album

Bedje van techno

recensie: Lopazz - Kook Kook

.

.

Als je na een lekker nachtje dansen thuis komt en je wilt nog even nagenieten, dan kun je met een gerust hart Kook Kook in de cd-speler stoppen. De rustige dansmuziek vormt de perfecte cooling down na een bezweet avondje in de club. De relaxte, ingetogen, maar zeer dansbare nummers, laten je nog even lekker wegzweven in de huiskamer.

Techno

~

De nummers op Kook Kook vinden duidelijk hun oorsprong in de techno. Maar ook latin-, pop- en jazzinvloeden zijn in de muziek terug te vinden. Invloeden die al direct in het eerste volwaardige nummer op de cd te horen zijn. In dit Discogs wordt een stevige technobeat als ondergrond gebruikt, met daaroverheen een catchy popgeluid af en toe vergezeld door een jazzy piano. De toon is gezet.

Wat Kook Kook tot zo’n prettige geluidservaring maakt is de combinatie van een lekkere dansbare beat met een haast ingetogen laag eroverheen. Het prikkelt je, maar tegelijkertijd word je er relaxed van. Die ingetogenheid vind je niet alleen terug in de muziek zelf, maar ook in de begeleidende zang. Op de momenten dat er zang aan te pas komt gebeurt dit haast op fluisterende toon. De zang voegt dan ook juist een extra laag toe aan het nummer en werkt verre van verstorend.

Veel

~


De muziek op Kook Kook is een geslaagde mix geworden van diverse stijlen. Het bevat een veelheid aan geluiden zonder ook maar ergens over the top te gaan. Alles lijkt in perfecte harmonie naast elkaar te staan. Baslijnen, geluidseffecten, zang, elektronische riffjes, ze sluiten naadloos bij elkaar aan zodat de muziek – ondanks de hoeveelheid geluiden die je oren bereikt – toch een ingetogen karakter blijft houden. Lopazz heeft de hele wereld afgezocht naar muziek en geluiden om in zijn muziek te kunnen verwerken. Deze ervaringen gebruikte hij voor Kook Kook. Ook oude meesters zullen niet aan zijn aandacht ontsnapt zijn. Bij het begin van het nummer We Are is een associatie met het oude werk van Vangelis snel gemaakt. Alsof je weer eventjes naar Earth of Heaven and Hell aan het luisteren bent.

Lopazz kwam, zag en nam muziek van heinde en verre en van Jan en alleman. Hij combineerde dat tot zijn eigen unieke geluid en zette dat op Kook Kook. Nu is het aan ons om wat minder ver te reizen, naar een platenzaak te gaan en deze cd tot ons te nemen. Zodat we kunnen delen in deze unieke ervaring.