Muziek / Album

Gekruide powerrock

recensie: Cream & Spices - Cream & Spices

.

Steven Bossuyt (zang en gitaar), Tom Coghe (zang en bas) en David Demeyere (drums) timmeren al jaren geduldig aan de weg naar de top. Ondanks een zekere schuchterheid op het podium wisten ze met hun sterk gepeperde liveoptredens keer op keer zieltjes te winnen. Nu was eindelijk de tijd rijp om hun eersteling te baren en die bevalling is duidelijk zonder complicaties verlopen.

Slaan en zalven

De titelloze plaat start verschroeiend met het ijzersterke nummer Moving Slowly, dat enkel nog een tikje subtiliteit mist, maar “it breaks the ice, you know”. Een muur van gitaren overdondert je als de eerste de beste orkaan en je krijgt nauwelijks de tijd om eens te zuchten. Van bewondering dan wel: Cream & Spices slaat en zalft op dit album. Het ene moment is er de mierzoete samenzang tussen Bossuyt en Coghe, die vervolgens elk ogenblik kan ontploffen tot een robuuste rocksong die je bij je nekvel grijpt. Die afwisseling tussen hard en zacht weet moeiteloos te boeien tot het einde van deze puike plaat. Enkel bij het trage To Part Two trekt Cream & Spices een schoentje aan dat haar niet al te best past.

Verder kunnen slechts superlatieven bovengehaald worden voor deze drie jonge snaken. Hoogtepunten van de plaat vormen Please Return en Slow Surface waar Steven Bossuyt, acteur in de Vlaamse jongerenserie Spring en qua uiterlijk het brave broertje van Tim Millionaire Vanhamel, zich bewijst als een uitstekend zanger. Take me Home is helemaal op Britse leest geschoeid, wat in Vlaanderen zeker geen minpunt hoeft te zijn. Welgeteld 145 seconden duurt I Know a Place en toch is het nummer helemaal af. Ook de overige singles Round South en Something on TV blazen je van je sokken, al stellen ze tekstueel niet veel voor. De wereld gaan ze met hun teksten misschien niet verbeteren, maar met een album als dit kunnen zij wel aan de verovering ervan beginnen.