8WEEKLY

Vind het vliegtuig

Artikel: Helemaal geen Boeing in het Pentagon

.

~

De geruchtenmolen rond de precieze toedracht van de aanslagen op 11 september heeft weer een berg koren gekregen om te vermalen. De Fransman Thierry Meyssan schreef een boek over de aanslag op het Pentagon: er kan nooit sprake geweest zijn van een Boeing. Waarom houdt de Amerikaanse regering dat dan toch vol?

Het boek, L’Effroyable Imposture (Verbijsterend Bedrog), vond binnen tien dagen meer dan twintigduizend kopers. Meyssan zegt dat er geen enkel bewijs is dat het Amerikaanse ministerie van Defensie door een vliegtuig werd getroffen. Volgens de Fransman spreken ooggetuigen elkaar tegen en is er op foto’s van het Pentagon na de aanslag geen spoor te zien van de resten van een vliegtuig. Bij het boek hoort een website, Hunt the Boeing, waarop de leugen van de US Government haarfijn uit de doeken wordt gedaan.

~

Op de foto’s op de site zijn geen sporen van de Boeing te zien, wat verklaart dat Associated Press het over een autobom had op 11 spetember. Het Amerikaanse persbureau meldde als eerste dat er een zware bom in een vrachtwagen ontploft zou zijn bij het Pentagon, iets wat al snel werd ontkend door officiële woordvoerders.

Speculaties alom

Wie zich wil verdiepen in samenzweringstheorieën en kapitalistische complotten, kan zich inlezen op de volgende sites:
Hunt the Boeing: zoek het allesvernietigende vliegtuig en trek je eigen conclusies

World Socialists Web Site: Vol sappige stukken over onderwerpen als ‘Was the US Government Alerted to September 11 Attack?‘ en ‘The Shadow of Dictatorship: Bush Established Secret Government after September 11

Greater Things: Elf was het thematische nummer voor de aanslagen op elf september. Veel leuke toevalligheden: de reactie ‘it’s bullshit’ telt ook elf letters.