Film / Films

Sex and the Parents

recensie: Failure to Launch

Thuiswonende studenten hebben eigenlijk iets treurigs. Of op z’n minst zijn ze vreselijk lui. De kersverse schoolverlaters vinden het heerlijk dat mamma voor ze kookt, kleren wast en hun kamer schoonmaakt. En tja, zo’n studentenhuis, veel eerstejaars gruwelen al bij het idee en blijven dus veilig bij pa en ma op de bank hangen. Stoer is het natuurlijk niet, maar ze zullen op een gegeven moment vanzelf vertrekken. Maar als een dertiger nog bij zijn ouders woont, gaan de alarmbellen echt rinkelen. Ook al is het er comfortabel en vertrouwd, op een gegeven moment is het gewoon de hoogste tijd het nest te verlaten.

3898-a.jpg

Zo denken de ouders van Tripp (Matthew McConnaughey) er ook over. Ze zijn dol op hun zoon, maar nu hij de dertig is gepasseerd en nog steeds geen aanstalten maakt om een eigen huis te zoeken, is het volgens Al en Sue mooi geweest. Probleem is alleen dat ze het hem niet durven te zeggen. Daarom huren ze Paula (Sarah Jessica Parker) in, een professionele thuiswonende-dertigers-uit-het-nest-lokster. Deze moet zorgen dat Tripp op haar verliefd wordt, want een relatie zou het duwtje in de rug kunnen zijn om hem te doen besluiten op zichzelf te gaan wonen.

Verliefd

En ja, hij wordt op haar verliefd. Zij trouwens ook op hem. Hoe kan het ook anders wanneer de charmante Sarah Jessica Parker, in een eerder leven date-koningin Carrie uit Sex and the City, met ’s werelds Sexiest Man Alive uit gaat! Tripp lijkt natuurlijk allerminst op een sukkelige nestklever. En Paula, Paula is een soort Carrie, maar dan minder hip, ietsje minder neurotisch en een beetje ouder. Samen zijn ze sprankelend, energiek, grappig, mooi en zeer van elkaar gecharmeerd. Alles gaat dus volgens plan. Of toch niet?

Grappig

3898-b.jpg

Failure to Launch is vrolijk, grappig en luchtig en soms een beetje flauw. Zo wordt Tripp steeds door allerlei kleine en grotere dieren gebeten als hij op stap gaat met zijn twee jeugdvrienden, die trouwens ook nog bij hun ouders wonen. Maar zelfs die flauwigheden zijn ook wel weer vermakelijk. En de grapjes die makkelijk vervelend hadden kunnen worden, zijn echt grappig. Een geslaagde komedie dus. En wat betreft de romantiek is het met Failure to Launch ook dik in orde. Voor de liefhebbers van het genre is dit dus echt een aanrader.

Stempel

Blijft er eigenlijk nog een vraag over, waar waarschijnlijk vooral veel Sex and the City liefhebbende dames en heren nieuwsgierig naar zullen zijn. Hoe is Sarah Jessica Parker in een andere rol dan Carrie? Failure to Launch is namelijk de eerste film waar Parker na Sex and the City in speelt die in Nederland wordt uitgebracht. Haar eerste film na de succesvolle serie was The Family Stone, maar deze (kerst)film is hier nog niet uitgebracht. Daarin speelde Parker een wat stijve control-freakerige dame, die tijdens kerst kennismaakt met de losse familie van haar vriend. In een interview zei Parker dat ze bewust had gekozen om na Sex and the City even geen rol te doen die op haar karakter in de serie leek, omdat ze bang was anders nooit van haar Carrie-stempel af te komen. Parkers rol van Paula in Failure to Launch doet zoals gezegd wel aan Carrie denken. Haar schoenen en outfits zijn dan misschien wat minder spectaculair en extravagant, maar de film gaat wel over daten. Sterker nog, Paula heeft er zelfs haar beroep van gemaakt. En dat is helemaal niet erg, want in die rol is Sarah Jessica Parker gewoon heel erg goed.

Reageer op dit artikel