Film / Films

The Bone Collector

recensie: The Bone Collector

En daar is er weer één: serial-killermovie nummer zoveel. Met Angelina voor de boys, Denzel voor de girls en een ‘spannend’ verhaaltje over een wraakzuchtige moordenaar omdat dat nou eenmaal zo hoort.

~

Deze keer gaat het over Lincoln Rhyme, een briljant rechercheur en schrijver van politiehandboeken die vier jaar geleden bij een onderzoek verlamd is geraakt – het enige originele element in deze heel saaie film. Vanuit zijn ultramoderne bed helpt hij nu zijn collega’s bij de zaak van een seriemoordenaar die verkleed als taxichauffeur Manhattan onveilig maakt.

Omdat hij zelf zijn bed niet uit kan komen, laat hij het smerige werk over aan Angelina, een wijkagente die toevallig het eerste slachtoffer ontdekte. Op basis van de sporen die de moordenaar achterliet deduceert Denzel binnen enkele ogenblikken de precieze lokatie van het volgende slachtoffer. Natuurlijk zijn ze net te laat, natuurlijk is de moordenaar net weg en natuurlijk is dat het begin van het spreekwoordelijke kat-en-muisspel.

Schaamteloos

Laat je vooral niet misleiden door de advertentiecampagne van The Bone Collector: deze film heeft niets te maken met zowel The Silence of the Lambs als Se7en, behalve dan het schaamteloos kopiëren van elementen uit beide films.

Eén tip: bekijk deze film over een jaar bij SBS6 en ga dit weekend met z’n allen naar het verrassende Total Loss.