8WEEKLY

F1 2002

Artikel: F1 2002

Jos Verstappen is weer terug in de Formule 1. Of het team dat hij hiervoor heeft uitgekozen nou direct een gelukkige keuze is, dat valt nog te bezien. Minardi rijdt eigenlijk al jaren mee in de achterste regionen van de koning der autosporten. De terugkeer van ‘ons Jos’ zal de Formule 1-koorts weer doen toenemen, dus wellicht dat er ook weer wat meer Formule 1-spelletjes over de toonbank vliegen.

~

De presentatie van F1 is zoals we dat van EA mogen verwachten. Leuk muziekje, strakke menu’s en degelijke opties. De speler kan een enkele race rijden, trainen, of mee doen aan het wereldkampioenschap. Voor je aan dit laatste begint moet je nog wel even een naam invoeren en een wagentje uitkiezen. Alle coureurs en wagens uit het 2002 seizoen zijn vertegenwoordigd.

Wereldkampioenschappen

Overmoedig als ik ben besloot ik meteen maar aan een wereldkampioenschap mee te doen. Om onbegrijpelijke redenen koos ik net als Jos voor een Minardi. Na het instellen van de moeilijkheidsgraad, en nog wat andere opties stond mijn wagentje dan aan de start voor een flitsende kwalificatie. Dat was in elk geval de bedoeling. Elke, maar dan ook elke bocht vloog ik er behoorlijk uit. Dat werd dus ver achteraan starten. Geen nood. Vanaf de start haalde ik meteen al een stuk of 7 wagens in, net als Jos bleek ik over een bliksemstart te beschikken.

Grindbak

~

Al denderend kwam de eerste bocht vervaarlijk snel in het zicht. Misschien moest ik dan toch maar eens overwegen om de remknop te gebruiken. Deze drukte ik kennelijk iets te enthousiast in, want het hele circus denderde me al weer vliegensvlug voorbij. Balend gaf ik weer een flinke peut gas, en dat had ik beter niet kunnen doen. Geheel in de stijl van ‘ons Jos’ eindigde ik in de grindbak.

Conclusie

F1 2002 ziet er op de GBA imponerend uit. Ik blijf het maar weer zeggen, die GBA is een fantastische handheld. Het spel stuurt in het begin wat lastig, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, dan F1 2002 het beste Formule 1-spel dat momenteel voor de GBA beschikbaar is. De enige kanttekening is dat het af en toe een beetje lastig inschatten is wanneer de bocht komt, en welke kant je opmoet. Hierdoor wordt het meer een reactie spelletje dan een racegame. Voor het volgende deel uit deze serie dus graag een wat hogere race-view graag.