Vacatures

Vacature Chef Film & TV (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken een Chef Film & TV die met veel enthousiasme een team van redacteuren aan kan sturen. Vind je het leuk om mensen met elkaar in contact te brengen? Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Heb je een passie voor film en televisie en kun je mensen enthousiasmeren? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Als Chef Film & TV ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je redactie. Via onze kanalen ontvangen we persberichten en uitnodigingen voor screenings en nieuwe releases. Je bent het doorgeefluik van deze berichten naar onze redactie.
  • Recensies en artikelen worden voor publicatie altijd geredigeerd door een van onze eindredacteuren. Jij leidt dit proces in goede banen door recensies en artikelen zelf te redigeren of eindredacteuren in je team aan te sturen.
  • Je schrijft eventueel zelf recensies en artikelen over de nieuwste films en series die te zien zijn in bioscopen en op streamingplatforms.

Wat vragen we?

  • Een brede interesse in films en tv series
  • Een achtergrond in filmwetenschappen, cultuurwetenschappen, journalistiek of de filmacademie is een pre
  • Je bent goed op de hoogte wat er speelt in de film- en televisiesector.
  • Je bent initiatiefrijk is en vindt het leuk om te werken in een team
  • Je bent leergierig en vindt het leuk om anderen te helpen met het ontwikkelen van schrijfvaardigheden

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. We bieden jou in ruil wel een platform om contacten te leggen in de culturele sector en je redactionele vaardigheden te ontwikkelen in een enthousiast team! Er is binnen 8WEEKLY veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je hebt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op punten waarop je wil groeien. Bovendien krijg je gratis toegang tot de films en nieuwe releases die je wil recenseren.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv en (korte) motivatie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Chef Film & TV’.