Vacatures

Vacature Chef Film & TV (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken een Chef Film & TV die met veel enthousiasme een team van redacteuren aan kan sturen. Vind je het leuk om mensen met elkaar in contact te brengen? Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Heb je een passie voor film en televisie en kun je mensen enthousiasmeren? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Als Chef Film & TV ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je redactie. Via onze kanalen ontvangen we persberichten en uitnodigingen voor screenings en nieuwe releases. Je bent het doorgeefluik van deze berichten naar onze redactie.
  • Recensies en artikelen worden voor publicatie altijd geredigeerd door een van onze eindredacteuren. Jij leidt dit proces in goede banen door recensies en artikelen zelf te redigeren of eindredacteuren in je team aan te sturen.
  • Je schrijft eventueel zelf recensies en artikelen over de nieuwste films en series die te zien zijn in bioscopen en op streamingplatforms.

Wat vragen we?

  • Een brede interesse in films en tv series
  • Een achtergrond in filmwetenschappen, cultuurwetenschappen, journalistiek of de filmacademie is een pre
  • Je bent goed op de hoogte wat er speelt in de film- en televisiesector.
  • Je bent initiatiefrijk is en vindt het leuk om te werken in een team
  • Je bent leergierig en vindt het leuk om anderen te helpen met het ontwikkelen van schrijfvaardigheden

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. Iedereen, ook het bestuur, werkt vrijwillig. Redacteuren schrijven en redigeren voor 8WEEKLY, omdat ze het leuk vinden of om hun passie voor cultuur te delen.
We bieden je een platform om op te publiceren met redactionele begeleiding. Het is dus de ideale plek om je schrijfvaardigheden en redactionele kwaliteiten te ontwikkelen! Daarnaast leg je contacten binnen de culturele sector en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Er is binnen 8WEEKLY ook veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op de punten waarop je wil groeien.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv en (korte) motivatie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Chef Film & TV’.