Vacatures

Vacature content creator social media (vrijwillig)

Ben jij een creatieveling met een passie voor vormgeven? En wil jij graag ervaring opdoen als content creator? Het online cultuurmagazine 8WEEKLY zoekt een enthousiaste en creatieve content creator die een nieuwe huisstijl kan ontwerpen.

Wat ga je doen?

  • Je ontwerpt een aansprekende huisstijl waarin alle disciplines van 8WEEKLY (muziek, kunst, boeken, film en theater) te herkennen zijn.
  • Je ontwerpt content en stuurt dit door naar de redacteur social media die een pakkend tekstje schrijft bij jouw ontwerp en de recensie vervolgens deelt op onze social media kanalen.
  • Je hebt een werkgroep tot je beschikking met wie je ideeën kan bedenken voor content en om de zichtbaarheid en bekendheid van 8WEEKLY op social media te vergroten.

Wat vragen we?

  • Je bent een teamplayer maar kan ook goed zelfstandig werken.
  • Je hebt ervaring met bewerkingsprogramma’s zoals Adobe InDesign en/of Canva.
  • Je bent een paar uur per maand kwijt aan deze functie. In het begin kan dit meer zijn, omdat je verantwoordelijk bent voor het ontwerp van de huisstijl.

Met wie werk je samen?

  • Je werkt samen met de social media werkgroep, die bestaat uit enkele redacteuren. Zij helpen en adviseren je met het bedenken van ideeën voor content.
  • De werkgroep zorgt ervoor dat je op tijd beelden en input krijgt, zodat je ze in de juiste vormgeving kan gieten en kan posten.

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. Iedereen, ook het bestuur, werkt vrijwillig. Redacteuren schrijven en redigeren voor 8WEEKLY, omdat ze het leuk vinden of om hun passie voor cultuur te delen. Dat is ook wat we als hoofdredactie belangrijk vinden, dat je doet wat jij leuk vindt op het gebied van cultuur, hierin wil groeien en anderen daarover wil enthousiasmeren. Er is binnen 8WEEKLY daarom ook veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op de punten waarop je wil groeien.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv, een (korte) motivatie en indien mogelijk je portfolio of wat voorbeelden van door jou ontworpen content naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie met vermelding van ‘Vacature content creator’.