Redacteur

8 entries
0 reacties
Profile Status
ACTIVE
Naam
Julia van Marissing
Over / Bio
Ik ben opgegroeid in een intellectuele omgeving. Mijn ouders zijn eigenaar van een boekhandel en ik weet niet beter dan dat cultuur centraal staat bij ons thuis. Van jongs af aan werd ik meegenomen naar musea, natuurlijk eerst met flinke tegenzin, maar nu ben ik ze daar eeuwig dankbaar voor. Toen ik een jaar of twaalf was stond ik oog in oog met de werken van Gustav Klimt in het Gemeentemuseum in Den Haag. Daarna heb ik de kunst eigenlijk nooit meer los gelaten. Nu ik ouder ben, merk ik dat het helemaal niet vanzelfsprekend is om kunst te waarderen en te begrijpen. Veel mensen in mijn omgeving vinden het wel interessant, maar begrijpen vaak niet wát een kunstwerk zo bijzonder maakt. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik door te schrijven over kunst, mensen kan interesseren en ze iets mee kan geven.

Ik ben een groot liefhebber van Frans Hals, hij heeft prachtige portretten geschilderd. Een voorbeeld daarvan is De vrolijke drinker uit 1628 die in de eregalerij van het Rijksmuseum hangt. Zijn virtuoze schildertoets maakt het portret heel levendig en realistisch. Daarnaast heb ik een emotionele band met de werken van Jan Sluyters. Hij heeft een aantal keer zijn dochter Liesje geportretteerd, maar ik lijk ontzettend veel op haar. Als ik naar zijn werken kijk, kijk ik naar mezelf op 6-jarige leeftijd.

Momenteel volg ik de master Kunstgeschiedenis van de nieuwere tijd aan de UvA. Mijn focus ligt met name op de zeventiende-eeuwse schilderkunst, maar ook prenten, tekeningen en het impressionisme hebben mijn interesse. Voor 8WEEKLY schrijf ik over gevarieerde onderwerpen en breng ik verslag uit van kunstbeurzen.
Sectie
kunst

Recensies

co-auteur

Specials

co-auteur

confronteert
Cultuur
imponeert
Cultuur
overrompelt
Cultuur
mede dankzij u
GEEF NU
>
Ook geven
of nalaten
aan cultuur?
>

Ook geven of
nalaten aan cultuur?
GEEF NU
>